Sedekah jom

Mak saya kata “Kalau stress, banyakkan bersedekah.” 

Para lelaki, hari Jumaat ni, selepas menunaikan solat Jumaat, masukkanlah sekurang-kurangnya RM1 ke dalam tabung masjid. Marilah bersedekah

Salam Jumaat! πŸ˜‡

adios.✌🏼️

– lady shine bright.

Advertisements

Aurat satu Amanat, Kewajipan πŸ‘ŒπŸΌ

Sadly when some Muslim say that “tutup aurat tak semestinya masuk syurga, tak tutup aurat tak semestinya tak masuk syurga.” 😱

 β€¬

β€ͺIn my opinion, wearing hijab and covering yourself (menutup aurat) show your devotion to Allah SWT. You do it because it is Allah’s orders. Do it well and leave the rest to Him. ‬

β€ͺJust remember that covering ourselves is part of the path that is helping us to reach Allah. Just like solat lima waktu, puasa and doing the other every good deeds that we struggle to do to obey and please Allah.
β€ͺ#selfreminder #selfnote #notakaki #ThursdayThought ‬

adios.✌🏼️

 – lady shine bright. 

Mr Gentleman

I bukanlah peminat nombor satu penyanyi Ed Sheeran, tapi I download semua lagu Ed Sheeran untuk you dengar dengan harapan you jadi Mr Gentleman πŸ‘ŒπŸΌ
#relationshipgoals

adios.✌🏼️

– lady shine bright. 

Rindu zaman universiti πŸ˜Œβ€¬

Bagi aku, zaman universiti dan matrikulasi merupakan zaman the best. Waktu kita paling rapat dengan orang luar, sekarang kita panggil kawan. Banyak memori terindah suka duka tercipta zaman universiti dan matrikulasi. Waktu paling banyak dihabiskan dengan kawan-kawan. Waktu yang mematangkan diri. Waktu mengajar diri buat keputusan. ❀️

#universitylife

adios.✌🏼️

– lady shine bright.  

Laziness

“I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it.” – Bill Gates #quote

Lazy people usually find the easiest way to do the hardest thing, right? That’s why they survive. πŸ˜‚ 

adios.✌🏼️

– lady shine bright. 

Pickupline sangat

He: “Kesalahan awak adalah mencuri hati saya.” 

She: “Eh kalau saya mencuri dah lama kena tangkap lah.”

He: “Ni saya nak tangkap dan gari awak dengan akad nikah lah supaya awak tak dapat lari jauh.”
πŸ˜‚ #pickupline #brocuba #siscuba 

adios.✌🏼️

 – lady shine bright.